Maine Coon Katten

Temperamentet:

Det er yderst vigtigt, at en Maine Coon er tro mod sit ry som “The Gentle Giant”. Det skal den leve op til. De voksne katte, vi bruger i avlen, skal grundlæggende have et godt temperament. Være rolige og kærlige katte – og legesyge og klovnede, selvom de for længst er voksne. Killingerne bliver præget og socialiseret, fra de er født, og til de rejser hjemmefra. Der er mange hænder omkring dem – både store og små. Alle katte har sin helt egen personlighed. Nogle vil straks kravle op til de gæster, man får, andre er mere reserverede over for fremmede. Men fælles for dem alle er, at de er utrolig hengivne over for deres familie. Knytter sig meget til en og følger gerne med rundt, når der skal vaskes tøj, støves af eller hvad man end foretager sig.

 

Maine Coon Typen

Vi kan godt li’ de store, tunge katte. Med tuffer på ørerne, totter mellem tæerne og lange, fejende buskede haler. Vi arbejder med de traditionelle standarder for Main Coon-racen.

Vi er ikke de store udstillingsmennesker (det har man før hørt, kan ændre sig ;-), men alle avlskattene vil blive udstillet, så vi kan følge med i, hvordan standarden udvikler sig, og så vi også typemæssigt ved, hvad vi har med at gøre. Vi udstiller som regel et par gange om året. Derved arbejder vi altid frem imod så flotte og typemæssigt “tro” katte som muligt. Blot ikke på bekostning af de to første prioriteter: Sundheden og temperamentet.

Ingen kan som bekendt både blæse og have mel i munden, så det er nødvendigt med en prioritering – og ud fra den kan en opdrætter så gøre sit bedste for at nå sit mål.

antras_killinger

Vi er altid klar til en snak, hvis du skulle have spørgsmål til vores katte og vores opdræt.