At arbejde med sundhed

Hos Struves Maine Coon har vi valgt at teste alle vores avlskatte for diverse genetiske sygdomme.

Dette arbejde med sundhed har vist sig at være en noget mere kompleks følelsesmæssig og økonomisk størrelse end først antaget. Det må jeg ærligt indrømme. Men jeg er stadig helt overbevist om, at det er den rigtige vej at gå, og at vi i arbejdet med at teste de katte, vi bruger i avlen, kommer længst. Der er aldrig garantier for evigt godt helbred – heller ikke for Maine Coon katte selvom de har 9 liv! Og jeg kan desværre heller ikke garantere, at alle vores katte går fri af al sygdom.

Der er stor, stor glæde, når en kat går fint igennem alle test – og stor fortvivlelse, når en pragtfuld kat må udelades fra avlen pga. dårlige resultater. Eller vente i længere tid på nye testresultater. Det er næsten ikke til at bære. Men det ville have været langt værre, hvis kattene ikke blev testet – og vi ikke vidste, hvad vi egentlig havde med at gøre!

Vi kan desværre ikke garantere, at vores killinger aldrig kommer til at fejle noget. Vi er ikke herre over, hvad der kan ske med / eller gemme sig i et andet levende væsen.

Men vi har gjort hvad der i dag er muligt, for at sikre, at vi ikke avler videre på de genetiske svagheder, man har klassificeret hos kattene.

Hvad tester Struves for?

Alle katte hos os bliver testet for Fiv og Felv, HCM (løbende), HD , PL og PKD. Du kan klikke på linkene til hvert område og læse mere relevant stof.

Hypertrophic Cardiomyopathy (HCM)

Hip Dysplasia (HD)

Patellar Luxation (PL)

Polycystic Kidney Disease (PKD)

Fiv & Felv

Derfor køber vi også kun katte af testede forældre og samarbejder gerne med andre, som deler dette synspunkt.

Vores kattes testresultater:
Vi avler naturligvis IKKE med syge katte eller katte som får konstateret en af ovennævnte sygdomme.

De specifikke resultater vedr. HCM and HD er offentliggjort i Pawpeds databasen, du kan finde resultater for hver enkelt kat i databasen ved at klikke på deres stamtavle. Vi er også glade for at kunne sige, at alle vores katte er testet negative for DNA mutationen cMyBP-C enten ved blodprøveanalyse eller fordi begge forældrene er fri ved blodprøveanalyse.

www.pawpeds.com.

antrazit-forside

Dette betyder, udover testarbejdet, også, at vi kigger meget på stamtavlerne og generelt arbejder med lidt anderledes, ofte importerede linjer, med så lave indavlsprocenter og klonværdier som muligt. Nu blir det lidt teknisk, men det er egentlig enkelt nok: Vi mener, at en større forskellighed i den samlede genpulje fremmer sundheden hos Maine Coon katten generelt. På pawpeds.com kan du læse meget mere om genetik, indavlsprocenter, Clonkatte osv. Der er meget spændende stof tilgængeligt for alle katteinteresserede!

www.pawpeds.com

Du er også altid velkommen til at stille spørgsmål til os.